Update.

So, a few updates!

  • har gått sista dagen i klassen nu. weird? yes.
  • har fått mitt visum och pass tillbaka!
  • har fått sista nyhetsbrevet! där fanns också mitt erika insurance card (bl.a)
  • kommer få mitt avresedatum snart, iih!
och det är typ it.
peace
ebba

Amerikanska Ambassaden

Idag har jag varit på amerikanska ambassaden!
kanske inte det roligaste jag gjort, men it was necessary!

Så, jag gick up imorse och tog buss/tunnelbana/buss till en ful, liten hållplats som heter Ambassaderna. På ena sidan gatan fanns det små tegelhus med små flaggor på dem. Jag tänkte "hmm, det måste vara ambassaderna! men var är den amerikanska?" jag vänder mig om och ser ett STORT hus i massa metal med stora grindar och staket och sådant. jag tänkte "ahh, that must be the american embassy!"
så jag går dit och när jag roundar the corner ser jag en STÖRT stor kö och tänker bara "noooo" men jag ställer mig i kön och väntar. Väl där börjar jag prata lite med några andra tjejer som var där och skulle fixa visum. Ena tjejen åkte också med EF och skulle till Kentucky :3
Efter ca en timme med väska och onödig jacka (im so stupid) var det min tur att gå upp till vakten. Jag visade honom mitt frankerade brev, mitt kvitto från banken, mitt DS-160 form confirmation sheet och mitt pass!
Sen fick jag gå igenom en security control och de tog min mobil och ipod (alltså, la dem i ett fack, men jag fick hämta dem sen. som en garderob typ) sen trodde jag the wait was over! men boy was I wrong. Fick vänta i en till kö, tills jag fick prata med en kvinna som stod i ett bås, hon tog mina papper och bad mig sätta mig ned och vänta.
Efter ännu en timme ropade de upp mitt namn, och jag fick komma till ett nytt bås. Kvinnan i det båset hjälpte mig ta fingerprints och frågade sen några frågor. typ "vart ska du åka?", "vet du vilken skola du ska till? Vilken familj du ska till?", "vem ska försörja dig när du är där? Jaha dina föräldrar, okej, vad jobbar de med?" Sen var hon lite mistänksam över att jag hade amerikansk accent men hon skrattade när jag berättat att jag gått på amerikansk skola i england :3 sen gav hon mig några papper och sa att mitt visum och mitt pass skulle komma till mig om en vecka eller så!
en lång, men inte så jättejobbig, process :3 nemas problemas.
cant wait for the ussss noooow.
peace
ebba

RSS 2.0