Getting Excited

Det är nu ca tre månader kvar tills jag åker.
Dom senaste veckorna har jag inte tänkt på något annat. USAUSAUSA.
Jag har läst igenom hela EFs student handbook (och dera practical handbook och deras travel handbook etc) samt en bok jag fick av farmor som heter Handbok för utbytesstudenter. Den är skriven på 80-/90-talet, men ger fortfarande skitmånga bra tips och författaren är ganska rolig :)
Resten av april kommer vara stressigt. Ska plugga till alla mina minimocks och sen under maj har jag alla mina minimocks (unfathomable amounts of stress: check) och sen äre bara några veckor, så äre sommarlov! Och dagen efter det så drar jag och jobbar på ett konfaläger i tre veckor! kommer hem den 3e Juli. Sen har jag knappt tid att packa!! Allt kommer gå skitsnabbt känner jag :O
Annars så kommer jag förmodligen ha min avskedsfest för familjer och nära vänner den 5e juni :)
börjar kännas lite jobbigt att lämna alla, men jag är så exalterad att jag knappt märker det!
Aja, måste rusa till skolan nu. Hoppas mina nya placement papper kommer snart!
peace!
xoxo
ebba

Change of plans!

Det har blivit helt andra planer
Det är en lång historia, men jag drar allt från början.


I början av februari addade en kvinna vid namn Janice Penix mig på facebook. Enligt hennes job description var hon IEC (international exchange coordinator) för EF, i Indiana. Min logik var då att hon antigen var min host mom eller min IEC, vilket båda betydde att jag skulle hamna i Indiana, som ligger i the midwest (dit jag ville komma) så jag var ganska glad! Vi pratade och hon verkade schysst, hon nämner också något förvirrade om kalifornien, men tillslut sa hon att hon bara var någon random IEC som addade mig på facebook.
Plötsligt en dag får vi ett telefonsamtal från denna man som säger att jag har blivit placerad i den västra delen av USA (alltså inte runt indiana)
Några veckor senare får jag mina placement papers från EF som säger att jag blivit placerad hos the Mann-Wood family i Lander, Wyoming. Jag blir glad. Visst, det är lite på vischan, men I make the best of it!
Sen i fredags, den 9e april, pratade jag med Janice Penix (IECn från Indiana) på facebook chatten. Då hon säger "vad synd att du bara ville till kalifornien" och jag bara "va?! jag har aldrig velat komma till kalifornien? :O" Då visar det sig att jag först blivit placerad hos Janice Penix. Dom ville bara ha en high school enrollement form först, och sen skulle dom skicka papper till mig. När Janice sen har fixat denna form säger the boston office att "Nej, tyvärr, Ebba och hennes föräldrar vill bara att hon ska komma till Kalifornien" och sen blir jag placerad i Wyoming? whaaaat?
Knas, knas, knas. Janice blir jätteupprörd och vi börjar prata och jag märker att jag verkligen tycker om henne och hennes familj. Familjen i Wyoming känns tråkig och oattraktiv i jämförelse (pga många olika anledningar. t.ex. att närmsta mall är 3h bort och den "suger" enligt den 18åriga sonen. och när jag frågade vad det fanns att göra blev svaret "hiking and canoeing. you can also go rock climbing" jag? hiking? not gonna happen)
Jag berättar för Janice och vi bestämmer oss för att hon ska kontakta the boston office på måndagen för att iaf få reda på anledningarna bakom the "california excuse".
Janices RC (regional coordinator) skickar mail till fyra olika personer i the boston office och på eftermiddagen ringer Janice en kollega som jobbar där. Han var dock inte i hans kontor, men hon mailade. Senare på kvällen ringer han som hastigast och säger att dom är påväg in i ett möte där dom ska bestämma vad som ska hända med mig.
På tisdag kväll får jag höra att EF har ringt och sökt mig (av min lillasyster) och Janice säger också att hon hört från hennes bostonkontakt att dom ska prata med svenska kontoret. Det verkade också som att jag skulle få bestämma vart jag vill bo. Jag pratar med mina föräldrar och dom båda tycker att jag ska följa min magkänsla, som bara skriver "JANICE'S FAMILY, JANICE'S FAMILY").
Nästa dag, alltså idag, onsdag den 14e april ringer jag EF och dom kollar att jag är medveten om allt som har hänt och händer osv. Tillslut säger dom att det är upp till mig. Jag svarar "Indianafamiljen", utan tvekan. Och så var det bestämt! Inget krångel, inget strul. bara "Ebba, du får bestämma" och när jag sa mitt svar kände jag att jag verkligen gjort rätt val.
Jag har typ redan glömt min första host family och är så fruktansvärt taggad på att åka till South Bend, Indiana och bo hos Janice och Joshua Plexner som bor med deras 6 barn (2 kommer bo hemma, 8 och 6 år. supersöta) och gå på Washington High School (tillsammans med 1400 andra elever. lite bättre än dom 600 jag skulle gå med i Wyoming. och bäst av allt: jag blir en senior!)
Jag är så fruktansvärt glad nu att jag inte vet vad jag ska ta mig till! Allt känns skitbra och jag har redan asbra kontakt med min värdfamilj!
Dessutom skickade Janice precis ett mail som sa att Vice Presidenten för EF hade ringt hennes RC och sagt att allt är officiellt nu. Jag kommer bo hos dom. Jag får mina placement papper om någon vecka typ. Då får ni mer information.
Måste bara säga en sista sak, och det är ett stort PUSS till EF som gjorde allting superenkelt och smooth. Inget strul, inget ringa fram och tillbaka. Bara trevliga människor som gör allt för att jag ska få det så bra som möjligt under mitt år.
Nu ska jag sova.
Peace
xoxo
ebba

Wyoming update 2

So, the last time I wrote i var overly excited. Now I've calmed down a little.
With that said, here's pretty much the same information again, but clearer and some new info!

Country: USA
State: Wyoming (WY)
[bordering states are Idaho-W, Utah-SW, Colorade-S, Nebraska-SE, South Dakota-NE and Montana-N]
City: Lander
[Not the capital, which is Cheyenne, located in the southeast of Wyoming. Lander is in the central western part]

Family: Wood-Mann
Host-dad: John Wood, College Vice President - Academics
Host-mom: Penny Mann, School Nurse
Siblings:
1. Bridger, Male, 1990 (@college)
2. Marshall, Male, 1991 (prolly @college next year)
3. Absaroka, Female, 1997 (@home)
4. McKenzie, Female, 2000 (@home)
Animals: Cats, Dog

School: Lander Valley High School (LVHS)

Now for the new information:
In May is the final avresemeeting thing with EF. Either on the 27th or the 29th. May is also the month when I will mostfprolly know what date I'll be leaving. D:
Also, I contacted my hostfamily on facebook. I've talked some to the mom, but mostly I've been in contact with Marshall, who seems really cool. He plays the tuba, oh yes.
Im really excited and Im sure next year is going to be awesome! :D
only like 4 months left till I go though, and im getting a bit nervous, ehhhe.

PEACE for now.
xoxo
ebba.

RSS 2.0