Blogging from the US.

Okej, NU ÄR JAG IS USA, WHAAAT.
and im telling you, it's awesome.

okej, så, sist jag skrev satt jag på flygplatsen påväg till frankfurt.. nu ska jag berätta vad som hände efter det.
jag landade i frankfurt och fick springa genom halva flygplatsen för att hitta till mitt flyg. väl där gick jag tillbaka en bit och fick min first taste of america då jag köpte en amerikansk pretzel! När jag kom tillbaka till gate-en hittade jag en tysk student från EF och efter ett tag kom några andra tyska studenter och joinade oss!
Sen flög vi 8h till Washington D.C. och här börjar problemen..
När vi skulle landa visade det sig att det var en HUGE thunderstorm över hela washington, så vi kanske behövde reroute till en annan flygplats i washington. NEJ tänkte jag då eftersom det redan var tight med tid till mitt nästa flyg om flyget jag var på nu var on time. fail.
men vi flög IGENOM thunderstormen och landade på rätt flygplats i washington. I immigrationskön frågade jag en officer när mitt flyg skulle gå och han sa att alla flights var delayed, och att mitt flyg till chicago skulle gå 1900 ist för 1730. Så det var kanska chill. Jag kom igenom immigrations hur enkelt som helst och ingen kollade min väska i customs :D SCORE
Sen gick jag till en gate och träffade en av dom tyska studenterna from before och en norsk tjej som var supertrevlig! Vi väntade, och väntade, och väntade och väntade.
Tillslut lyfte planet kl 2100. mitt flyg till south bend skulle gå 2205 och flygresan var 1.5h lång. shizzzlllle. men sen kom jag på tidsskilnaden! klockan var bara 2000 i chicago!! jag frågade en flygvärdinna om jag skulle hinna, och hon sa att jag kunde hinna om mitt flyg till south bend var försenat. vilket det var!! så jag SPRANG till baggagebältesgrejen och hämtade mitt baggage (för det var såklart inte checkat hela vägen till south bend för arlanda suger) sen sprang jag upp till incheckningsdisken för att checka in mitt baggage. planet skulle gå om 40 min. men jag fick inte checka in det för att man behövde checka in baggaget 45 min före planet gick. suuuuuug. men dom bokade iaf om mitt flyg till dagen efter.
så jag ringde EF och dom skickade en EF representant som hämtade mig och några andra studenter och skickade oss till ett hotell. jag var framme typ 1 på morgonen.
jag gick upp 5 på morgonen för att hinna med bussen som skulle ta oss till flygplatsen. väl där insåg jag att jag gett mitt boarding card till EF representanten och att jag aldrig fick tillbaka den D:
men det ordnade sig på flygplatsen då jag fick en ny boarding card och handlade lite starbucks, nomnom.
sen flög jag till south bend och det var den kortaste flygningen jag gjort. någonsin.
i south bend möttes jag av en glad Penix-familj och sen dess har allt varit awesome.
- vi har varit hos Paula and Dusty och käkat mat och badat i deras pool
- jag har träffat deras host-daughter Franzi som ska gå i skolan med mig
- jag har träffat hennes kompis Lisa som också är EF student men ska gå på Penn high school.
- vi har också hämtat Katja som bor med oss just nu för att hon inte gillade hennes värdfamilj.
- vi träffade Thanyaporn på flygplatsen, en thailändsk utbytesstudent.
- vi har handlat på wal-mart
- vi har haft en bonfire med en massa folk och gjort smores
- jag har träffat mina kusiner, emily och nick
- första dagen åt vi lunch på en kina-restaurang med grandma (janice's mom)

det bästa är att jag passar så sjukt bra in i familjen. det känns som att jag har varit här i flera veckor, inte i några dagar. Alla utomstående säger detsamma. och alla mobbar mig för att mitt hår är så rött, hahaha.
aja, snart ska vi förhoppningsvis köpa skolkläder med janice. so toodles!
bilder kommer snart
peace
ebba

Kommentarer
Postat av: Jessika

Fan vad härligt att du är i USA nu, damn i'm jealous! :D

2010-08-08 @ 19:51:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0